23 november 2006

Kruistocht met Ipod

Gisteravond zijn we met z'n vieren naar de bioscoop geweest. Sandra en ik hadden verzonnen dat we de film "Kruistocht in spijkerbroek" wel wilden zien. Ik heb als voorbereiding drie weken geleden het boek voor de tweede keer gelezen. Ik was behoorlijk veel vergeten, maar voor de film maakt dat niet zoveel uit. Vorige week kregen we van Duwo (mij verhuurder) allemaal een bioscoopbon dus dat kwam mooi uit. Ze vierden dat ze tien jaar geleden van Delft naar Den Haag waren getrokken, dus daarom kregen de huurders in Oegstgeest een cadeau:P

De bioscoop was een puinzooi. De vloer lag bezaaid met popcorn en andere rotzooi, maar er was toch genoeg ruimte voor de vijftien mensen die kwamen kijken.

De film is erg leuk en heeft hetzelfde thema als het boek, maar veel meer komen ze niet overeen. Belangrijke personen zijn weggelaten, andere personen zijn toegevoegd. Sommige bekende personages hebben een andere rol gekregen. De reden van vertrek is anders, en het slot komt totaal niet overeen. Verder hebben ze het verhaal uit 1974 natuurlijk naar 2006 vertaald, waardoor de Ipod ook een mooie rol krijgt.

Geen opmerkingen: